NORC.ro StreetView-ul de Romania

Scriam acum ceva vreme despre o experienta stranie: o inalnire rapida, in centrul Bucurestiului, cu o masina echipata in mod evident pentru a capura imagini panoramice din mers,  a la Google Street View.

Astazi cred ca am aflat despre ce era vorba: despre NORC, un serviciu similar, cu o interfata poate mai putin reusita decat a celor de la Google, dar superba prin aceea ca e atat de completa, in zonele urbane, incat am gasit acolo chiar si blocul unde-mi duc veacul! Superb, merita dat un ochi pe-acolo (pe norc.ro)

 

Later edit: pe cand si o versiune video, ca asta de mai jos? (sursa, aici)

[kml_flashembed fversion=”8.0.0″ movie=”http://www.cornflex.org/files/video3d/Video3D.swf” targetclass=”flashmovie” publishmethod=”static” width=”427″ height=”371″]

Get Adobe Flash player

[/kml_flashembed]

Comments (4)

  1. Interesanta ideea celor de la Google, dar mi se pare complet inutila. Am avut ocazia sa vad un telefon mobil care avea StreetView-ul functional. Am mers pe o adresa din Statele Unite (se pare ca SUA sunt in intregime in StreetView):
    – se incarca teribil de greu (chiar si prin WiFi – ce sa mai zic prin 3G)
    + daca rotesti telefonul se roteste si imaginea (dar merge la fel de greu)
    – nu vad cum ai putea sa te orientezi in cazul in care va fi folosit in acest fel (cu imagini fotografiate) pe post de Navigator
    – consuma teribil de mult (baterie telefon, trafic web)
    + Offtopic: Telefonul Google e super!

  2. Mai nou harta folosita in fundal de norc.ro este realizata in cadrul proiectului OpenStreetMap.org (exista o colaborare intre OSM si norc).

  3. MIty

    Am auzit ca Google Street View preia imagini din:Oradea,Arad,Cluj-Napoca si Bucuresti nu stitii vine si la Timisoara???Va MULTUMESC.!

  4. ha ? cum vine asta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *