Backup-ul bun la nevoie se cunoaste!

Ani de zile, multi, am avut firma. Un mic studio de creatie de site-uri. Nimic deosebit, dar a hranit familia permitandu-mi un stil de viata mult mai flexibil decat daca as fi fost angajat undeva. Ani frumosi, in care am descoperit ce inseamna VSDLM-ul, weekend-ul de vis.

In toti anii astia am perfectat un sistem intern care mi-a permis sa ma ocup de clientii mei prompt, sa livrez site-uri rapid si bine si sa ofer si garantie post-livrare promisa pe timp nelimitat.

Aici intra in scena faza petrecuta la inceputul anului: la mai bine de 7 ani de cand am incetat activitatea firmei, ma suna un fost client. Iti dai seama, site care mai exista dupa atata amar de vreme. Disperat ca i-au busit aia de la hosting baza de date. Nu actualizase site-ul de cand i l-am dat pe mana, deci nu avea date recente de recuperat. Dar vroia sa-l ajut macar cu baza de date originala. Noroc ca am cont generos de gazduire la o firma profi, unde am putut tine de-a lungul timpului toate bazele de date pe care am lucrat vreodata, si de unde in cateva click-uri am obtinut o copie cu care am rezolvat problema omului in cateva minute.

Evident, omul si-a facut cruci cu doua maini, nu isi imagina ca mai recupereaza ceva si deja se vedea platind un site nou. Mi-a multumit frumos, a vrut sa ma plateasca dar i-am amintit de promisiunea de ajutor oricand, in masura in care mai pot – mare lucru ca am mai putut. Contul de gazduire sa-mi traiasca!

Am vazut zilele astea campania unei firme de gazduire web relativ noi pe piata, HostGate, care a lansat un concurs cu premii pentru bloggeri. Eu scriu mai rar, dar am multi prieteni bloggeri asa ca las asta aici pentru ei. Concursul dureaza între 04.04 – 28.04 2022 și are trei premii sub forma de vouchere la emag, totalizând 5000 de lei. Extragerea câștigătorilor o sa se faca cu random.org, iar toata povestea va aparea pe blogul zoso.ro, prin intermediul unui video, pe data de 30.04.2022. Toate articolele eligibile vor intra la extragere. Gasesti detalii mai multe despre concurs aici: https://blog.hostgate.ro/hosting-experience/. Merita incercate si concursul si firma, mai ales daca ce folosesti acum iti da batai de cap. Zic si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *