TABLE vs DIV

Ca sa lamurim de la (destul de) inceput de ce ma tot agit atata cu DIV-urile, si nu folosesc in schimb TABLE: este vorba de modul de incarcare a paginii, in primul rand.

Un TABLE este compus in TR-uri, compuse la randul lor din TD/TH-uri. Problema este ca IE nu poate afisa un TABLE pana cand nu a terminat de incarcat TOT continutul lui. Cu alte cuvinte, daca graffiti de pilda ar fi facut tot dintr-un singur TABLE, atunci ai sta si te-ai uita la o pagina goala, cum se tot incarca fara sa afiseze nimic, si abia la sfarsitul incarcarii s-ar afisa totul, brusc. Acum, sa fim seriosi, graffiti poate nu e cel mai bun exemplu… Du-te pe engadget.com de pilda, si vezi acolo batalie cu bandwidth-ul… Daca un site ca ala ar fi facut cu tabele, ar fi JALE.

In timp baietii de la M$ s-au gandit sa mai rezolve un pic din problema, permitand, in anumite conditii, ca afisarea sa se faca rand-cu-rand… dar tot cam degeaba – fiecare rand trebuie sa isi incarce intreg continutul inainte de a fi afisat. Crappy. Real crappy.

DIV-urile in schimb, ca sa poata fi afisate, nu au nevoie de CONTINUT, ci doar de STRUCTURA.

Asta, plus eleganta CSS-ului, ma fac un fan declarat al DIV-urilor, sau, ma rog, al modalitatilor alternative de a “taia” un layout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *